Foto- och filmkurs

FULLSATT hösten 2019
(Eventuellt kommer det en ny kurs våren 2020, håll utkik på vår hemsida)

Vill du bli bättre på att fotografera och filma? Denna utvecklande och innehållsrika kurs riktar sig till dig som vill utvecklas inom båda dessa professioner.

Vi startar upp med genomgång av systemkameran, som kommer att vara det verktyg vi använder för både fotografering och filmning. Vi går igenom grunder inom fotografi och behandlar bildanalys, komposition, ljus och avancerar till att arbeta med blixtar i studio. Utgångspunkten är att du kommer att utvecklas inom fotografi. Vi samtalar om bildskapande och budskap och lär också av varandra i gruppen.

Vi går igenom de kunskaper du behöver för att skapa en egen film. Vi börjar med att gå igenom det förarbete som krävs genom brainstorming, synopsis, manus, storyboard och pitch. Vi varvar teori med praktiska övningar inom ljud, ljus, kamerans funktioner, kameraföring och övrig inspelningsutrustning. Avslutningsvis går vi igenom redigering, ljudlägga och konverterar till rätt format.

Vi arbetar med systemkameror och annan ”vanlig” teknik som gör att du lätt kan skapa egna filmer efter avslutad kurs. Under de sista tre veckorna av kursen väljer du själv om du vill fördjupa dig inom fotografi eller film. Du arbetar med utvecklande uppgifter mellan gångerna. Du kan arbeta med din egen systemkamera eller låna en (Canon) under kurstiden.

Kursstart: 24/9 2019

Tid: Tisdagar kl. 16.00 – 19.00.
Kursen omfattar 8 kvällsträffar med 24 lärarledda kurstimmar.
Du använder dina kunskaper mellan mötestillfällena.

Anta deltagare: Max 12 deltagare.

Förkunskaper: Du behöver inte ha några tidigare erfarenheter från att ha arbetat med foto eller film, vi börjar från scratch. Kursen är perfekt för dig som arbetar som kommunikatör, med marknadsföring, storytelling eller bara vill utveckla ditt foto- och filmintresse.

Kursledare: Anders Fällman är utbildad fotograf och filmare och har arbetat i branschen under 20 år via olika produktionsbolag och frilandsarbeten. Parallellt undervisar han i foto, film och animation på Skeppsholmens folkhögskola. Anders har lång pedagogiskt erfarenhet från olika skolformer.

Ansökan:
Skriv ett mail med namn, kontaktuppgifter och personnummer (vi måste ha det). Berätta om din tidigare erfarenhet och varför du söker kursen. Skicka din ansökan till info@skeppsholmensfolkhogskola.se

Sista ansökningsdag: Vi tar emot ansökningar och antar löpande så länge det finns lediga platser.

Förbrukningsavgift: 800 kr. Undervisningen är kostnadsfri. Förbrukningsavgifter täcker bland annat kopiering, visst undervisningsmaterial, försäkring, tillgång till internet/datorer.