Lokaler

Vid frågor om festuthyrning – kontakta Evenue:
info@evenue.se
Elin Dahlkvist Frid  0708 79 53 22
Matilda Grünberger  0762 75 60 08
Se mer på BokaLokal.se

Vid övriga lokalfrågor – kontakta Stina Kåhrström: lokal@skeppsholmensfolkhogskola.se

Var ligger Skeppsholmens folkhögskola? 
Skolans lokaler ligger mitt i Centrala Stockholm på den vackra ön Skeppsholmen. Man kan gå en 10-minuterspromenad från Kungsträdgården där det också finnsT-bana, åka buss från Centralen till hållplats Moderna Museet, eller båt Slussen eller Djurgården. Mer information om hur man tar sig ut.

Lokaler för körverksamhet, dans, drama och andra kulturevenemang
Den stora Segelsömmarsalen lämpar sig mycket bra för alla som söker ett stort samlingsrum (135 kvm) utan pelare. Musikkursen och skolans körer ger konserter och ordnar musikcaféer som en del av kursverksamheten. Under söndagarna, september till maj, håller Föreningen Folkmusikhuset öppet hus för alla som vill spela och dansa. Fri dans, forumspel och annan dramaverksamhet är också lämplig verksamhet i denna lokal, liksom mycket annat.

Lokaler för kursverksamhet
Förutom skolans egen kursverksamhet är Ikon-, Akvarellmålning, Flaskskeppsbygge exempel på återkommande kurser i skolans klassrum på kvällstid och helger.

Lokaler för möten och sammankomster. De charmiga och centralt belägna lokalerna är mycket lämpliga för fest, föreningsmöten, mindre eller större arbetsmöten, workshops eller en enklare mindre konferens.

Skeppsholmens folkhögskola bedriver i första hand egen kursverksamhet men vill också vara en mötesplats för människor från olika delar av civilsamhället. Vi ser gärna att våra lokaler används för utbildningsverksamhet: föreläsningar, seminarier, enklare konferenser, föreningsmöten och kurser.

Folkhögskolans uppdrag
är att stödja verksamhet som bidrar till att stärka och utveckla demokratin, bidra till att göra det möjligt för en ökad mångfald människor att påverka sin livssituation och skapa engagemang att delta i samhällsutvecklingen, bidra till att utjämna utbildningsklyftor och höja bildnings- och utbildningsnivån i samhället, bidra till att bredda intresset för och öka delaktigheten i kulturlivet.

Tillgänglighet
Det finns en ramp till huvudingången på nedre plan där det också finns en toalett med plats för rullstol. Det finns ingen hiss i huset.