Foto- och filmkurs

Denna foto- och filmkurs riktar sig till dig som vill ta bättre bilder och kunna göra egen film. Kursen är perfekt för dig som arbetar som kommunikatör, med marknadsföring, storytelling eller bara vill utveckla ditt foto- och filmintresse.

Foto

Vi startar upp med genomgång av systemkameran, som kommer att vara det verktyg vi använder för både fotografering och filmning. Vi går igenom grunder inom fotografi och behandlar bildanalys, komposition, ljus och avancerar till att arbeta med blixtar i studio. Utgångspunkten är att du kommer att utvecklas inom fotografi. Vi samtalar om bildskapande och budskap och lär också av varandra i gruppen.

”Det har varit väldigt stimulerande och bra med variationen mellan teori och praktik med tanke på att det ändå är tre timmar efter jobbet…”

”Anders…..delar frikostigt med sig både med gott humör och oerhörd kunskap. Tror de flesta i gruppen känner sig motiverade att våga testa även det vi varit rädda för från början. Jag var rädd för filmning, men nu vet jag att inom det konstnärliga skapandet finns det plats för rädslor, men att man kör på ändå!”

Film

Vi går igenom de kunskaper du behöver för att skapa en egen film och börjar med det förarbete som krävs; brainstorming, synopsis, manus, storyboard och pitch. Vi varvar teori med praktiska övningar inom ljud, ljus, kamerans funktioner, kameraföring och övrig inspelningsutrustning. Avslutningsvis går vi igenom redigering, ljudlägger och konverterar till rätt format.

”Foto- och filmkursen ger en övergripande genomgång av de viktigaste grundkunskaperna när det gäller foto, filmning och klippning. En kom-igång-kurs som ger en kreativ injektion!”

Vi arbetar med systemkameror och annan ”vanlig” teknik som gör att du lätt kan skapa egna filmer efter avslutad kurs. Under de sista tre veckorna av kursen väljer du själv om du vill fördjupa dig inom fotografi eller film. Du arbetar med uppgifter mellan träffarna. Välj om du vill arbeta med din egen systemkamera eller låna en (Canon) under kurstiden.

Kursledare

Anders Fällman är utbildad fotograf och filmare och har arbetat i branschen under 20 år via olika produktionsbolag och frilansarbeten. Parallellt undervisar han i foto, film och animation på Skeppsholmens folkhögskola. Anders har lång pedagogisk erfarenhet från olika skolformer.

Välkommen till foto- och filmkurs!

 

 

Startdatum eller omfattning/kurstider kan, i sällsynta fall, ändras. Du kan då ha rätt att återfå delar av den avgift som du har betalt.

Ansökningsinformation

Bifoga
  • ett personligt brev med motivering varför du vill gå kursen och tidigare erfarenhet av foto/film.
  • ett personbevis för studier från skatteverket

Sista ansökningsdag: 

Ansökan stängd