Skriv MER!

Fortsättningskursen vänder sig till dig som antingen gått SKRIV! på Skeppsholmens folkhögskola eller annan skrivarkurs tidigare. Du bör vara van vid att delta i textsamtal och att ge och få respons på texter. Sökande från SKRIV! (som inte heller är en nybörjarkurs) har förtur.

Syftet med kursen är:

– att försöka slutföra ett längre textprojekt (med hjälp av textsamtal och föreläsningar)
– att bli mer bekant med bokbranschen genom att möta yrkesverksamma författare inom olika områden samt andra yrkesverksamma inom förlags- och förbundsliv.

Kursen innehåller tre spår:

1. Det egna skrivprojektet; dina texter speglas i textsamtalet. Vi jobbar uttalat med att försöka slutföra längre projekt.
2. Litteraturspår; läsning och samtal via nätet av olika typer av skönlitterära texter
3. Gästbesök på förlag, gästföreläsare på skolan.

Ansökan – sista ansökningsdag 15 april
Ansökan ska innehålla ett personligt brev om varför du vill gå på skrivarkursen, vad du har för förväntningar på den, tillsammans med en beskrivning av ditt skrivprojekt. Bifoga också en eller flera egna nyskrivna texter. Sammanlagt cirka fyra A4-sidor (ej handskrivna).

Intyg
Efter fullgjord avslutad skrivarkurs med minst 85% närvaro, får du ett intyg på de moment som ingått i kursen. (Inga betyg i enskilda ämnen eller studieomdöme).

Kursen är studiemedelsberättigad under förutsättning att du läser flera kurser samtidigt (med samma start- och slutdatum) så din totala studieomfattning uppgår till 50, 75 eller 100% under studieperioden. För studiehjälp gäller att du måste studera 100% dvs heltid. För mer information kontakta CSN”.

Välkommen till Skriv MER!
  • Mer information

    Röster om Nina Wäha, lärare på kurserna
    ”Jag är fullkomligt uppslukad ända från start, för Wähä kan verkligen skriva” Aase Berg DN 19/2 2019 om ”Testamente”

    ”Nina Wähäs tredje roman är en krönika över en fattig finsk familj. Valerie Kyeyune Backström får dåndimpen så bra är den.” Expressen 20/2 2019

    Röster om skrivarkurserna
    Kursen har gett mig mycket! Framför allt har den fått mig att ta tag i mitt skrivprojekt och att faktiskt skriva. Jag behöver en spark, lite tvång, för att komma framåt.

    Jag har fått ett bättre flöde i allt mitt skrivande genom kursen. Jag går mera rakt på, börjar skriva helt enkelt, får inte lika mycket skrivkramp. Och det har varit spännande att pröva på att gestalta. Att se skillnaden jämfört med sakprosan.

    Det har varit nyttigt att möta deltagarna i projekten och ta del av deras skrivprojekt. Så olika människor, så olika texter. Många fina möten.

    Jag gillar kursens upplägg med att skriva hemma och samtala om texterna när vi ses.

    Syftet är väldigt pragmatiskt – allas texter ska bli bättre. Det gillar jag! Det individuella arbetet blir delvis kollektivt – fint! De korta skrivuppgifterna har fungerat som vitamininjektioner i skrivprocessen.

Ansökningsinformation

Ansökan (Sista ansökningsdag 15 april)
Ansökan ska innehålla ett personligt brev om varför du vill gå på skrivarkursen, vad du har för förväntningar på den, tillsammans med en beskrivning av ditt skrivprojekt. Bifoga också en eller flera egna nyskrivna texter. Sammanlagt cirka fyra A4-sidor (ej handskrivna).

Ansök