Vegetarisk matlagning
Denna kurs är för dig som vill fördjupa dig i vegetarisk matlagning. Du får en introduktion till begreppet ‘mis en place’ – hur förberedelser och struktur i köket kan underlätta och skapa en smidigare matlagning samtidigt som du får färdigheter i att laga mat och planera till många utan att nagga på smaker.
Kursen tar dig också genom grunderna i näringslära och ger dig en förståelse för hur du kan skapa balanserade och näringsrika måltider och hur olika ingredienser samspelar för att skapa hälsosamma rätter.
Under kursens gång får du praktiska erfarenheter av dessa tekniker och lär dig att skapa måltider som inte bara är hälsosamma, utan även fulla av smak och variation.
Om kursledaren
Lennart är tidigare köksansvarig och kock på Skeppsholmens folkhögskola och har sedan barnsben haft en förkärlek till mat & musik. Han har över fyrtio års erfarenhet som kock. Utöver att ha varit krögare själv så har han även arbetat på många matställen runt om i Stockholm. Under 70-talet fick Lennart upp ögonen för det vegetariska köket & har inte lagt ner rotfrukterna sedan dess.
Ansökningsinformation
Ansökan är öppen!
Förkunskaper:
- Inga förkunskaper krävs
Sista ansökningsdag: Löpande antagning så länge det finns lediga platser