ALLMÄN KURS – Psykologi
Har du oavslutade gymnasiestudier? Läs in behörighetsgivande ämnen samtidigt som du lär dig grunderna i psykologi.
Att läsa på Allmän kurs
Huvudparten av skolveckan utgörs av temastudier, ett slags projektarbete där du, tillsammans med gruppen, fördjupar dig i behörighetsgivande ämnen under ett antal veckor. Vi studerar ämnen genom föreläsningar, litteratur, studiebesök, filmer samt möten/samtal där vi delar med oss av kunskaper och erfarenheter med varandra. Inga prov. Skolans deltagare erbjuds även möjligheten att delta i en studieresa i Europa.
Din närvaro är en viktig del av kursupplägget då skolarbetet framförallt sker under lektionstid. Vi strävar efter att du ska bli delaktig och känna motivation och glädje i dina studier.
Beroende på hur många år du läst på gymnasiet/hur mycket arbetslivserfarenhet du har läser du 1-3 år.
Inriktningen – Psykologi
Detta är en inriktning för dig som är intresserad av människan, både på individ- och samhällsnivå. Du som söker får gärna ha en vilja till analys och reflektion. Under kursen läser vi psykologi och litteratur och fördjupa oss i dessa ämnen på olika sätt.
Genom studiebesök övar vi upp vår observationsförmåga. Tillsammans besöker vi också museer, föreningar, arbetsplatser och lyssnar på föreläsningar av författare, psykologer, journalister.
Målet med kursen är att du både utvecklas kunskapsmässigt och som människa. På olika sätt får du arbeta med att stärka din självkänsla, handlingskraft, medkänsla samt självförtroende.
Inspiration hämtar vi av varandra och våra liv. Observera att inriktningen utgör ca 20 % av kursen och övrig tid ägnar du dig åt behörighetsgivande ämnen.
Gemensamma aktiviteter
Delaktighet, självförvaltning och erfarenhetsutbyte över kursgränserna är viktigt för att förverkliga folkhögskolans idé.
Välkommen till Allmän kurs – Psykologi!
-
Mer information
Mer om:
Övriga inriktningar på Allmän kurs: -
Ansökningsinformation
Ansökan till vårterminen 2025 är stängd!
Antagningsvillkor:
Du måste ha fyllt 18 år det år du börjar och ha godkänt i svenska, matematik och engelska grund.
Bifoga:
- Personligt brev där du berättar om dig själv och varför du vill gå kursen
- Grundskole- eller gymnasiebetyg (även ofullständigt)
- Personbevis för studier från Skatteverket
- Eventuellt arbetsgivarintyg
Sista ansökningsdag: Löpande så länge det finns plats.