Foto/Filmkurs

Foto/Filmkurs

PROFILKURS Kvällskurs

Vi startar upp med genomgång av systemkameran, det verktyg vi använder för både fotografering och filmning. Vi går igenom grunder inom fotografi och behandlar bildanalys, komposition, ljus och går vidare till att arbeta med blixtar i studio. Vi samtalar om bildskapande och budskap och lär också av varandra i gruppen.

Vi fortsätter med grunderna för att skapa en egen film. Vi börjar med det förarbete som krävs: brainstorming, synopsis, manus, storyboard och pitch. Vi varvar teori med praktiska övningar inom ljud, ljus, kamerans funktioner, kameraföring och övrig inspelningsutrustning. Avslutningsvis går vi igenom redigering, ljudlägga och konverterar till rätt format.

De sista tre veckorna väljer du om du vill fördjupa dig inom fotografi eller film. Du arbetar med utvecklande uppgifter mellan träffarna. Du kan arbeta med din egen systemkamera eller låna en (Canon) under kurstiden.

Kursstart: 22 september 2020

Tid: Tisdagar kl. 16.00 – 19.00.

Kursen omfattar 25% med 11 kvällsträffar under hösten

Du använder dina kunskaper mellan mötestillfällena.

Antal deltagare: Max 14 deltagare.

Förkunskaper: Inga särskilda förkunskaper krävs, vi börjar från scratch. Kursen är perfekt för dig som arbetar som kommunikatör, med marknadsföring, storytelling eller bara vill utveckla ditt foto- och filmintresse.

Kursledare: Anders Fällman är utbildad fotograf och filmare och har arbetat i branschen under 20 år via olika produktionsbolag och frilansarbeten. Parallellt undervisar han i foto, film och animation på Skeppsholmens folkhögskola. Anders har lång pedagogiskt erfarenhet från olika skolformer.

SÖK TILL KURSEN