Allmän kurs – halvdistans

En kurs för dig som
• är över 18 år.
• saknar fullständiga gymnasiebetyg.
• behöver behörighet till studier på högskola/universitet.
• måste kunna studera flexibelt utan att vara alltför bunden till en viss tid och plats.

Tider och omfattning
Vårterminen: 180129 – 180615  (Sportlov v 9, Påsklov v 14)
Höstterminen: 180820 -181221 (Höstlov v 44)
Omfattning: 75%

Obligatoriska träffar. Kursgruppen samlas en gång i veckan (torsdagar) på Skeppsholmens folkhögskola för lektioner/handledning/samtal. Möjligheter finns att delta i vissa aktiviteter på skolan, t ex dans, yoga, kör m fl.
Tid 10-15.00 (Lunch ingår i förbrukningssavgiften)

Kursformen förutsätter närvaro vid kursträffarna och tillgång till dator och internet.

Godkända studieresultat, samt uppnått omfattningskrav, ger grundläggande behörighet till högskola/universitet och/eller behörighet till Yrkeshögskola (om man hellre vill det), oavsett vilken inriktning du väljer.  Ämnen: Svenska 1, 2 och 3, Engelska 5 och 6, Matematik 1b, (Matematik 2 b kan väljas som tillval), Religionskunskap 1, Naturkunskap 1a1 Samhällskunskap 1a1, (1a2) och Historia 1a1. Läs mer om intyg och behörighet från folkhögskola

Förbrukningsavgift 900 kr/termin
Undervisningen är kostnadsfri. Förbrukningsavgiften täcker bland annat försäkring, tillgång till internet/datorer på skolan, samt lunch vid sammankomsterna på skolan, dvs en gång/vecka. Kursen är studiemedelsberättigad.

Du ansöker via Schoolsoft, (ansök här) och ska bifoga: