Fota och filma MER!

Tillsammans med foto- och filmintresserade människor samt gästlärare från olika delar av branschen blir du en bättre fotograf och filmare. Du arbetar i stora och små projekt, både enskilt och i samarbete med andra.

Fota 

Kursen inleds med övning kring kamerans funktioner där vi tränar vårt bildseende och diskuterar ljus och komposition. Vi arbetar inom olika genrer inom fotografi såsom gatufotografi, reklam/produkt och porträtt. Vi varvar mellan naturligt ljus och att arbete i studio. 

”En väldigt omfattande kurs som belyser fotograferande ur många olika aspekter. Intressant att få uppgifter där fotona/film  kommer att användas i en verksamhet”

Filma 

Inom film övar vi kring kamerahantering och filmspråk i framställandet av dokumentärt och fiktivt berättande. Vi varvar teori med praktiska övningar inom ljud, ljus, kamerans funktioner, kameraföring och övrig inspelningsutrustning och arbetar med brainstorming, synopsis, manus, storyboard och pitch. Du lär dej redigering, ljudläggning och att konvertera till lämpligt format.

”Väldigt bra och inspirerande kurs om man vill utvecklas inom foto och film. Kul att få möjlighet att prova på lite olika inriktningar samt träffa folk som är verksamma i branschen” 

Egen fördjupning

I slutet av kursen kommer du, under handledning, arbeta med ett eget projekt inom foto eller film.

Efter avslutad kurs

När du gått kursen har du en bra grund för att söka vidare till högre studier eller fortsätta din karriär inom foto eller film.

”En bred kurs som ger en stabilare grund att stå på för en person som har ambitionen att växa inom foto och film. Gör att du kan komma utanför din ”comfort zone” och våga mer”

Kursledare

Anders Fällman är utbildad fotograf och filmare och har arbetat i branschen under 20 år via olika produktionsbolag och frilansarbeten. Parallellt undervisar han i foto, film och animation på Skeppsholmens folkhögskola. Anders har lång pedagogisk erfarenhet från olika skolformer. 

Välkommen till Fota och filma MER!

 

 

Startdatum eller omfattning/kurstider kan, i sällsynta fall, ändras. Du kan då ha rätt att återfå delar av den avgift som du har betalt.

https://www.youtube.com/watch?v=8nqu2MIKfoo&ab_channel=Skeppsholmensfolkh%C3%B6gskola

Ansökningsinformation

Bifoga
  • ett personligt brev med motivering varför du vill gå kursen och tidigare erfarenhet av foto/film. Du får gärna skicka med något projekt som du gjort inom foto eller film.
  • ett personbevis för studier från skatteverket

Sista ansökningsdag: Löpande så länge det finns plats

Ansök