Ansökan till Allmän kurs

Information om hur du söker till Allmän kurs på Skeppsholmens folkhögskola, vad din ansökan ska innehålla samt länkar till ansökningsformulär.

Lediga platser på heltidskurserna? Inte just nu, vi kommer att öppna antagningen till våren i november. Ett fåtal platser.

Det finns ingen sista dag att söka. Vi antar fr o m mars så länge vi har lediga platser. Därefter tar vi emot ansökningar för ev reservplatser. Löpande antagning fram till kursstart. Ju mer intresserad man är av en speciell inriktning desto viktigare att skicka in sin ansökan så tidigt som möjligt. Hur många platser det finns i respektive grupp beror på hur många som fortsätter.

Vi antar efter dina behov samt dina förutsättningar att tillgodogöra dig kursen. Vi antar alltså inte på betyg, men du måste skicka med betygskopior eftersom vi vill veta vad du gjort tidigare och vad du behöver komplettera.

Förkunskapskrav Genomgången grundskola eller motsvarande.
Antal platser 20 platser i varje grupp.
Ansökan ska innehålla:
– ifyllt formulär eller ansökningsblankett
– ett personligt brev
– kopior/foto på senaste betyg
– personbevis (skatteverket.se eller  tel 020-567 000)

Inriktningar
Allmän kurs – MUSIK och SCEN

Allmän kurs – UTVECKLA tonvikt på människa och psykologi
Allmän kurs –  UTTRYCKA tonvikt på skapande o kultur
Allmän kurs – DESIGN och MEDIA
Allmän kurs – halvdistans 75%

Vi vill helst ha din ansökan digitalt.
Går inte det kan du skriva ut en blankett och skicka till oss:
Ansökningsblankett

Vad händer med min ansökan?
Du kommer att bli kallad till en intervju på skolan eller bli placerad som reserv.
Intervjun är ett tillfälle både för dig och läraren att ställa frågor om skolan och kursen. Om du bor långt bort kan en telefonintervju göras. Besked om att du har blivit antagen får du, via mail, senast ett par veckor efter intervjun. På antagningsbeskedet finns också information om skolstarten.

Om du blivit antagen vill vi att du bekräftar att du vill ha din plats, senast två veckor efter att du fått antagningsbeskedet.

Övrigt
Om du inte har möjlighet att söka via webben eller kan skriva ut en blankett är du naturligtvis välkommen att ringa, eller skriva brev eller e-posta till oss så skickar vi en blankett. Om du inte kan skicka in digitala bilagor så kan du skicka in en Ansökningsblankett till Allmän kurs via vanlig post till: Skeppsholmens folkhögskola, Slupskjulsvägen 12, 111 49 Stockholm. Märk ansökan ”Allmän kurs”.

Informationsträffar om Allmän kurs läs mer

Allmän kurs
Intyg, tider och ekonomi