Skrivarkurser på distans

Skeppsholmens folkhögskola har två skrivarkurser på distans. Ingen av dem är någon nybörjarkurs. De ska ge dig som redan skriver möjlighet att utveckla ditt personliga uttryck i det skönlitterära språket. Varje deltagare på kursen har ett eget skönlitterärt ”projekt”  och syftet med kursen är att utveckla och komma vidare med detta. Kursens nav är textsamtalet, här blir texterna speglade av samtliga deltagare och handledaren.

Sista ansökningsdag 15 april  Läs mer om de båda kurserna:

SKRIV!  

Skriv MER! 

Röster om Nina Wäha, lärare på kurserna
”Jag är fullkomligt uppslukad ända från start, för Wähä kan verkligen skriva” Aase Berg DN 19/2 2019 om ”Testamente”

”Nina Wähäs tredje roman är en krönika över en fattig finsk familj. Valerie Kyeyune Backström får dåndimpen så bra är den.” Expressen 20/2 2019

Röster om skrivarkurserna
Kursen har gett mig mycket! Framför allt har den fått mig att ta tag i mitt skrivprojekt och att faktiskt skriva. Jag behöver en spark, lite tvång, för att komma framåt.

Jag har fått ett bättre flöde i allt mitt skrivande genom kursen. Jag går mera rakt på, börjar skriva helt enkelt, får inte lika mycket skrivkramp. Och det har varit spännande att pröva på att gestalta. Att se skillnaden jämfört med sakprosan.

Det har varit nyttigt att möta deltagarna i projekten och ta del av deras skrivprojekt. Så olika människor, så olika texter. Många fina möten.

Jag gillar kursens upplägg med att skriva hemma och samtala om texterna när vi ses.

Syftet är väldigt pragmatiskt – allas texter ska bli bättre. Det gillar jag! Det individuella arbetet blir delvis kollektivt – fint! De korta skrivuppgifterna har fungerat som vitamininjektioner i skrivprocessen.