Körverksamhet

Körverksamhet i olika former är en del av Skeppsholmens folkhögskola. Den vackra Segelsömmarsalen med utsikt över vattnet och med sin fina akustiska klang är som gjord för kör.

Musikkursen på Skeppsholmens folkhögskola har sång på schemat. Inte sällan sjunger man sig igenom musikhistorien. Tillsammans med deltagare från övriga heltidskurser, inklusive skolans Etableringskurs, sjunger man tillsammans en gång per vecka under terminerna under ledning av Sara Fischer. I skolans styrelse är Kerstin Fondberg, från Sveriges Körförbund, vise ordförande och skolan samarbetar med Eric Ericsonhallen vid olika evenemang.

Vill ni ha besök av ett skönsjungande Luciatåg i december? Kontakta charlie.malmberg@skeppsholmensfolkhogskola.se

Kören Röstjärn är tillbaka och repeterar varje måndag. Kören bildades av deltagare som gått på skolans musikkurs och gärna ville ha kvar en anknytning till skolan. Numera är det många som hittar vår kör via sociala medier – eller blir tipsade genom vänner och bekanta i kören, och via skolan.  Röstjärn består nu av ca 40 sångare.
Syftet med kören är att musicera, med röst och instrument – företrädesvis folk- och populärmusik från hela hela världen. Öppenhet gentemot andra kulturer och folk är vårt motto, och i vårt musikval sjunger vi gärna på originalspråket. Ett flertal av körens mångkulturella repertoar är egna körsättningar och arrangemang.
Ledare: Hans Rising f d lärare och grundare av skolans musikkurs.

Letar ni efter en replokal på kvällstid eller helger?
Läs mer om våra lokaler eller kontakta Stina Kåhrstöm 08-679 28 04 stina.kahrstrom@skeppsholmensfolkhogskola.se