Ansökan till Båtbyggarkursen (Ansökan till hösten 23 stängd)

Information till dig som vill ansöka till Båtbyggarkursen på Skeppsholmens folkhögskola. Här hittar du också en direktlänk till ett ansökningsformulär. Om du inte har möjlighet att söka via internet får du naturligtvis välkommen att höra av dig till skolan så skickar vi en vanlig blankett med mail eller post.

Förkunskapskrav
Genomgången grundskola eller motsvarande. Observera att vi bereder plats för människor med olika erfarenheter av att arbeta i trä – alltså även nybörjare.

Antal platser
21, vilket innebär antagning av 11 platser till årskurs 1 varje år

Sista ansökningsdag efter den 15/4 tar kursen bara emot reservansökningar)
Länk till ansökan i Schoolsoft. (Där du behöver skapa ett konto)

Ansökan ska innehålla
ett personligt brev där du berättar om dig själv och varför du vill gå kursen, kopior på senaste betyg samt personbevis. Du kan antingen skicka in bilagorna digitalt eller via vanlig post. Adress: Skeppsholmens folkhögskola, Slupskjulsvägen 12, 111 49 Stockholm. Märk ansökan ”Båtbyggarkurs”

Du söker via Schoolsoft där du behöver skapa ett konto. Där kan du bifoga dina bilagor.

Vad händer med min ansökan? 
Lärarna på båtbyggarkursen samt två kursdeltagare kommer att läsa igenom alla ansökningar och kallar därefter ett antal personer till prova-på-dag i maj (heldag). Dagen är en mycket viktig del i antagningsprocessen och det är viktigt att närvara denna dag. Är du kallad men inte vill/kan komma – hör av dig så fort som möjligt.
Antagningsbesked får du, via mail. Senast två veckor efter besked måste sedan den som fått plats bekräfta om hen vill ha den eller inte.

Intyg, tider och ekonomi

Vanliga frågor