Allmän kurs distans – Psykologi/Kommunikation

En kurs för dig som

• vill utvecklas och få behörighet
  • kan närvara en dag/vecka (obligatoriskt)
  • är över 18 år
  • har nästan 1 års studier från gymnasiet (c:a 500 p/mer)
    samt har eng, ma och sv åk 9.
  • saknar fullständiga gymnasiebetyg.
  • behöver behörighet till studier på högskola/universitet.
  • har god datavana och kan arbeta med digitala verktyg.
  • har intresse, vilja och kan studera självständigt på heltid.

Kursen för dig som är intresserad av personlig utveckling och psykologi. Du vill få verktyg i kommunikation och studieteknik för att lättare kunna studera.

Gruppen ses en dag/vecka, onsdagar kl. 8.30-12.00 tema (lunch) 13.00-16.10 ma/eng Lunch:12-13.00 Du kan köpa lunch på skolan eller ta med egen mat.

Samt måndagar med distansstudier via länk alternativt, för den som önskar, på skolan. Övrig tid distansstudier på hemmaplan i dialog med lärare.

Terminstider
Höstterminen: 220822-221221 (Höstlov* v 44)
Vårterminen: 230109-230602 (Sportlov v 9, Påsklov v 15)
*En kursdag under lovet.
Höstterminen: 230821-221220 (Höstlov* v 44)

Omfattning Hur lång tid du behöver gå för att uppnå grundläggande behörighet varierar beroende på tidigare erfarenheter/studier.

Läs mer om behörighet.

Kursformen förutsätter närvaro vid kursträffarna och tillgång till dator och internet. Vi arbetar alltid med delaktighet både i ett större samhällsperspektiv och i den egna gruppen. Kursgruppen samlas en dag i veckan på Skeppsholmens folkhögskola för lektioner/handledning/samtal. Möjligheter finns att delta i vissa aktiviteter på skolan, t ex dans, yoga, kör m fl.

Förbrukningsavgift 550 kr/termin*
Undervisningen är kostnadsfri. Förbrukningsavgiften täcker bland annat försäkring, tillgång till internet på skolan. Kursen är studiemedelsberättigad. För mer information kontakta CSN”
* Med reservation för ev förändringar.

Ansökan till vårterminsstart öppnar i mitten av oktober
Du ansöker via Schoolsoft, där du börjar med att skapa ett konto, och sen ska bifoga: