Allmän kurs – DESIGN/MEDIA

Allmän kurs för dig som har oavslutade gymnasiestudier och nu vill läsa behörighetsgivande ämnen samtidigt som du lär dig grunderna i design och media.

DESIGN
Vi studerar olika formspråk och testar oss fram med designprocessen som grund, från idé till färdig produkt. Grafisk formgivning, mode- och industridesign, inredningsarkitektur, arkitektur och materialkunskap där olika skiss- och rittekniker, samt modellbygge ingår. Du utforskar olika kreativa processer med brainstorming och problemlösning. Vi arbetar med program som Indesign och Illustrator.

MEDIA
Vi börjar med fotografins grunder, så som kamerans funktioner, komposition och ljus. Sedan går vi vidare med blixtar i studio och bildbehandling.  Du får lära dig grunderna i att skapa en egen film och lär dig arbeta med ljud, ljus, dramaturgi och filmredigering. Vi arbetar med adobe-program såsom Photoshop och Premiere.  För specialeffekter finns green-screen och After effects.

I slutet av läsåret gör klassen en resa. Vi förbereder oss inför resan och studerar resmålet ur olika aspekter. Observera att inriktningen utgör 20% och övrig tid ägnas åt behörighetsgivande ämnen.

Intyg, behörigheter, studieekonomi läs mer

Vad innebär det att studera på Allmän kurs? läs mer

Ansökan 
Du ansöker via Schoolsoft, där du börjar med att skapa ett konto, och sen ska bifoga:
– ett personligt brev om varför du vill gå kursen
– ett personbevis från skatteverket
– kopia på senaste betyg
– länk till ansökan hösten 24