Fota/Skriv

Vi arbetar med dokumentärt berättande med foto och skrivande. Du kommer att med ett individuellt projekt kring ett personligt dokumentärt berättande kring dig själv/person eller plats tema/objekt som du vill fördjupa dig i.

Vi experimenterar, prövar nya vägar hittar olika vinklar att uttrycka oss i foto och bildberättande i text. Vi besöker tillsammans tv-stationer, samtalar med UR och får besök av gästlärare. Mellan varje sammankomst arbetar var och en med hemuppgifter. Vi träffas en gång i veckan på Skeppsholmens folkhögskola och samtalar om bilder, tekniker och uttryckssätt. Du kommer också få feedback via nätet.

Kurstid: 29 januari – 9 maj

Kursens omfattning: Två terminer på halvdistans, halvfart (50%)

Kursträffar: En gång/vecka samt tre hela lördagar under terminen.

Kursledare: Fotograf Paul Naulty, fotograf, konstnär, dokumentärberättare samt en lärare i skrivande.

Förbrukningsavgift 900 kr/termin
Undervisningen är kostnadsfri. Förbrukningsavgifter täcker bland annat kopiering, visst undervisningsmaterial, försäkring, tillgång till internet/datorer på skolan, samt mat vid vissa av skolans gemensamma arrangemang. Kursen är studiemedelsberättigad.  För mer information kontakta CSN.

Intyg
Efter fullgjord avslutad kurs med minst 85% närvaro, får du ett intyg på de moment som ingått i kursen. (Inga betyg i enskilda ämnen eller studieomdöme).

Ansökan
Du ansöker via länk/Schoolsoft och behöver bifoga:
– ett personligt brev om varför du vill gå kursen och några rader om det egna projekt du vill arbeta med under kursen.
– kopia av senaste betyg
– personbevis (från skattemyndigheten)