Fota/Skriv

Vi arbetar med dokumentärt berättande med foto och skrivande. Du kommer att arbeta med ett individuellt projekt kring ett personligt dokumentärt berättande kring dig själv/annan person eller plats tema/objekt som du vill fördjupa dig i.

Vi experimenterar, prövar nya vägar hittar olika vinklar att uttrycka oss i foto och bildberättande i text. Vi besöker tillsammans tv-stationer, samtalar med UR och får besök av gästlärare. Mellan varje sammankomst arbetar var och en med hemuppgifter. Vi träffas en gång i veckan på Skeppsholmens folkhögskola och samtalar om bilder, tekniker och uttryckssätt. Du kommer också få feedback via nätet.

Skrivarkursens omfattning/träffar:
En termin 50%, kurstider: 180820-181221
Gruppen träffas 1,5 dag/vecka: tisdag (hela dagen) och onsdag (eftermiddag)

Kursledare: Paul Nulty – fotograf, konstnär, dokumentärberättare samt Helga Härle, lärare i skrivande.

Förbrukningsavgift 900 kr/termin
Undervisningen är kostnadsfri. Förbrukningsavgifter täcker bland annat kopiering, visst undervisningsmaterial, försäkring, tillgång till internet/datorer på skolan, samt mat vid vissa av skolans gemensamma arrangemang. Kursen är studiemedelsberättigad.  För mer information kontakta CSN.

Kursen är studiemedelsberättigad under förutsättning att du läser flera kurser samtidigt (med samma start- och slutdatum) så din totala studieomfattning uppgår till 50, 75 eller 100% under studieperioden. För studiehjälp gäller att du måste studera 100% dvs heltid. För mer information kontakta CSN”.

Intyg
Efter fullgjord avslutad kurs med minst 85% närvaro, får du ett intyg på de moment som ingått i kursen. (Inga betyg i enskilda ämnen eller studieomdöme).

Ansökan
Du ansöker via länk/Schoolsoft och behöver bifoga:
– ett personligt brev om varför du vill gå kursen och några rader om det egna projekt du vill arbeta med under kursen.
– kopia av senaste betyg
– personbevis (från skattemyndigheten)