Allmän kurs

Allmän kurs på Skeppsholmens folkhögskola är till för dig som inte är klar med gymnasiet. Du går 1-3 år beroende på tidigare arbete/studier.

Informationsträffar då alla som vill veta mer om Allmän kurs är välkomna. Meddela gärna innan om ni är en grupp som kommer: info@skeppsholmensfolkhogskola.se
Tid: kl 15.45
Datum: 7 mars, 21 mars, 28 mars, 11 april, 25 april, 9 maj, 23 maj och 30 majVi antar så länge vi har lediga platser. Om man vill ha en plats på skolan är det bästa att inte dröja för länge med att skicka in en ansökan.

Studierna på Allmän kurs kan skilja sig från den skola du tidigare gått, du får t ex inte prov på Skeppsholmens folkhögskola. Här arbetar vi ofta tillsammans i grupp men du kommer också att få egna inlämningsuppgifter. Vi gör studiebesök till olika verksamheter, arbetsplatser, museer, konserter och utställningar. Din närvaro är viktig för lärandet.

På allmän kurs arbetar vi med olika teman.
Vi tror på studier där man får fördjupa sig i något som upplevs meningsfullt. Därför arbetar vi tematiskt med kärnämnena. Det innebär att gruppen under 3-5 veckors perioder, hela läsåret, arbetar med olika frågeställningar kring ett visst tema. Vi fångar upp intressen o behov från kursens deltagare och formar tillsammans en studieplan. För varje år väljer du en inriktning utifrån dina egna intressen.

Engelska och Matematik läser du som enskilda ämnen på din nivå.

Erfarenhetsutbyte över kursgränserna är viktigt för att förverkliga folkhögskolans idé. Därför finns aktiviteter som, för de långa kurserna, är gemensamma för hela skolan.

Godkända studieresultat, samt uppnått omfattningskrav, ger grundläggande behörighet till högskola/universitet och/eller behörighet till Yrkeshögskola (om man hellre vill det), oavsett vilken inriktning du väljer.  Du får motsvarandekunskaper till gymnasiets kurser: Svenska 1, 2 och 3, Engelska 5 och 6, Matematik 1b, (Matematik 2 b kan väljas som tillval), Religionskunskap 1, Naturkunskap 1a1 Samhällskunskap 1a1, (1a2) och Historia 1a1. Läs mer om behörighet från folkhögskola

Välj en inriktning som kommer arbeta med teman som intressera dig.
Om du läser mer än ett år kan du efter ett år göra ett nytt val.

Läs om övriga inriktningar
Allmän kurs – FÖRDJUPA historia o kultur
Allmän kurs – SCEN teater, musik och dans
Allmän kurs – GLOBALISERA  hållbar utveckling och FN
Allmän kurs – UPPTÄCKA SKAPA hälsa och skapande
Allmän kurs – UTVECKLA psykologi
Allmän kurs – UTTRYCKA skapande o kultur

Allmän kurs – halvdistans 75% läs mer – en annan väg läs mer

Intyg, behörighet, tider, ekonomi Läs mer

Mer om folkhögskolestudier i allmänhet (öppnas i nytt fönster):
Studiefinansiering
Alla folkhögskolor i Sverige