Allmän kurs UPPTÄCKA och SKAPA

En inriktning där vi arbetar både praktiskt och teoretiskt kring bl.a. estetiska ämnen. Vi använder skolans läge på en ö mitt i Stockholm och gör utflykter och studiebesök. Naturen och staden använder vi som klassrum precis som skolans lokaler.

Du lär dig och arbetar med olika uttrycksformer som t.ex. design, foto, film, musik och andra skapande uttryck. Vi strävar efter att så många sinnen som möjligt ska aktiveras i de olika momenten. Det finns möjligheter att lära sig mindfulfess och att jobba med andra hälsorelaterade ämnen, både för kropp och själ.

I det teoretiska arbetet jobbar vi ofta tematiskt med bl.a. hållbar utveckling, design, klimatfrågor, kultur, naturupplevelser och människans utveckling där vi väver in olika ämnen. Vi har ett nyfiket och undersökande arbetssätt och arbetar med kreativt innehåll.

I alla inriktningar inom allmän kurs får du kunskap om hur du arbetar i projekt. Du får möjlighet att delta i workshop i projektledning, starta eget, kreativa uttryck som t ex musik, teater, rörelse, media. Vi tar in spännande föreläsare i aktuella ämnen och träffar på framtidsforskare, entreprenörer, journalister och övriga kulturutövare och politiker.

Mer om Allmän kurs

Intyg, behörigheter, studieekonomi läs mer

Du ansöker via Schoolsoft, ansök här och ska bifoga:
– ett personligt brev om varför du vill gå kursen
– ett personbevis från skatteverket
– kopia på senaste betyg

Vi vill helst ha din ansökan digitalt.
Går inte det kan du skriva ut en blankett och skicka till oss:
Blankett att skriva ut

Läs om övriga inriktningar
Allmän kurs – FÖRDJUPA historia o kultur
Allmän kurs – SCEN teater, musik och dans
Allmän kurs – GLOBALISERA  hållbar utveckling och FN
Allmän kurs – UTVECKLA psykologi
Allmän kurs – UTTRYCKA skapande o kultur

Informationsträffar om Allmän kurs
För alla som vill veta mer om hur det är att studera på Allmän kurs och har frågor om våra inriktningar. Tid: Onsdagar kl 15.45
Datum: 7 mars, 21 mars, 28 mars, 11 april, 25 april, 9 maj, 23 maj och 30 maj
Meddela gärna innan om ni är en grupp som kommer: info@skeppsholmensfolkhogskola.se